Založba Grlica

Prva knjiga, ki je izšla pri Založbi Grlica, je bila majhna knjižica za mlade bralce z naslovom Knjižničarjeva velika ljubezen. Vse od takrat se posebej posvečamo otrokom in mladini. Med več kot 500 izdanimi knjigami je cela vrsta dobrih, nagrajenih in uspešnih biserov.

Program založbe je skrbno in premišljeno sestavljen. V njem najdejo mesto tako izjemne in nagrajene knjige za zahtevnejše bralce kot tudi kvalitetne uspešnice, ki razveseljujejo najširši krog mladih bralcev.

Še posebej smo ponosni na zbirko Na robu, ki izhaja že od leta 2001 in zajema že blizu 30 knjig. Razen zadnjega letnika so že vse razprodane oz. je na zalogi le nekaj izvodov. Ko navajamo naše zbirke, ne moremo mimo Dnevnika nabritega mulca. Ta fenomen najbolje opiše trditev: “Kdor ne bere – bere Nabritega mulca.” Lahko se pohvalimo, da slovenski otroci preberejo najnovejšo knjigo istočasno kot njihovi angleško govoreči vrstniki, saj obe različici izideta istega dne. V letu 2018 smo presenetili še z dvema zelo dobrima in uspešnima zbirkama. Prva je Šola magičnih živali, namenjena najmlajšim samostojnim bralcem, drugo pa prebirajo mladi raziskovalci, ki se ne morejo upreti naslovu Frank Einstein. Jeff Kinney, avtor Nabritega mulca, je zapisal: “Nikoli si nisem predstavljal, da je znanost lahko zabavna, … dokler nisem prebral Franka Einsteina.” Obe zbirki sta že doživeli prvi ponatis, saj sta prvi nakladi pošli v pol leta.

Seveda je to šele za pokušino. V našem katalogu je še vrsta uspešnih in dobrih knjig, zato vas vabimo, da se sprehodite po spletni strani založbe.